Els tomàquets secs són tomàquets que s'ha deixat assecar o deshidratar al sol per tal de conservar-los durant més temps, i si el prepares marinats amb oli i espècies aguanten molt més temps i són una solució per mil i un plats diferents, desde pastes, pizzes, amanides, torradetes...
Els tomàquets els podeu assecar vosaltres mateixos, o bé comprar-los secs. Nosaltres els comprem al mercadona, no sé si hi ha altres supermercats que en venguin.
què NeCessiTeM?
- tomàquets secs
- oli d'oliva verge extra
- boles de pebre negre
- fulles de llorer
- pebrotets de cayena
- farigola
- un pot de vidre per poder guardar la conserva
Quan ja han passat els posem sobre una tovallola o drap de cuina aboservent i els emboliquem i deixem que empapi tota l'aigua sobrant durant unes hores també (jo aquest cop els vaig deixar tota la nit).
Agafem el pot on els guardarem. El que hem de fer és anar posant capes de tomàquets i d'espècies i cobrir-ho tot amb l'oli d'oliva, per exemple: una capa de tomàquets, oli, dues fulles de llorer, oli, tomàquets, oli, pebre i farigola, oli, tomàquets, cayena i llorer, oli... fins que tingueu el pot ple. Sobretot ha de quedar ben cobert d'oli perquè si no pot florir-se amb facilitat.
Un cop tingueu el pot ple el deixeu uns dos o tres dies que l'oli quedi aromatitzat amb les espècies i els tomàquets marinats.
I a partir d'aquí jugueu amb la imaginació i amb els tomàquets i el resultat serà espectacular!
Un cop acabats l'oli el podeu guardar i fer servir per marinar els següents, o per un arròs i marinar carn...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada