I això em va fer pensar en un estiu a Itàlia, una amiga i una recepta.
Una recepta d'un postre que em torna boig i que procuro no fer massa perquè sóc incapaç de controlar-me.
Sempre acabo menjant-ne tota una safata, i quan em comença a fer mal de panxa, continuo...
A part, pocs dies abans que la meva àvia marxés, li vaig fer aquest postres i va repetir! i això fa que encara li tingui més estima a la PanNa CotTa!
Què Necessitem?
- 100 gr de sucre
- 200 ml de Nata líquida
- 200 ml de llet sencera
- 3 fulles de gelatina neutra (entre 6 i 7 gr)
- una branca de vainilla
És un dels postre més senzills de fer.
Abans de començar deixem les fulles de gelatina uns 10 minuts submergides en aigua.
Posem una olla al foc amb la llet, la nata, el sucre i la vainilla. NO ha d'arribar MAI a ebullició.
Escorrem la gelatina i la posem dins la olla quan la barreja ja està calenta.
Remanem uns cinc minutets i traiem l'olla del foc. Passem la Panna Cotta (= literalment Nata Cuita) a una safata, gotets individuals (com els de iogurt natural de vidre), tupper etc... i la deixem tota la nit a la nevera (si la fem al matí la deixem unes 6 hores) perquè agafi la consistència gelatinosa.
i... Bon PRofIt!! i no us empatxeu!
A mi m'encanta sola, blanca. De fet, fins i tot als restaurants la demano sense res, però la podeu servir amb xocolata calenta per sobre, amb melmelada de gerds...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada