divendres, 4 de maig del 2012

GaLeTes de l'AmA

Com fer Galetes?



Avui al matí ens hem llevat amb ganes de galetes!
Aquesta recepta és molt fàcil de fer i ràpida, en 40 minuts podeu passar de començar el procés a tastar les galetes!


què NeCessiTeM?


  • 2 OuS
  • 125 gr de FarINa
  • 125 gr d'AmetLla MòLta
  • 115 gr de SucRE blaNc i un poLSim de sal
  • 10 gr de Vainilla en poLs
  • 5 gr de cANyellA en Pols
  • 85 gr de ManTega
  • Una CullErAda SoperA de LleT freDa
  • 10gr de LleVat (royal per exemple)
  • Pell RatllAda d'una LLimoNa i d'una TaronJa
  • aMEtLles crueS SencERes



com Ens Hi posEm?

posem en un bol un ou sencer i del segon en separem una mica de clara que farem servir més endavant per pintar les galetes i fer que brillin, el sucre, la vainilla, la canyella,  la mantega (que hem deixat fondre a foc lent en una olla) i la sal. Ho barregem tot fins que aconseguim una massa sense grumolls i homogènia.






Afegim a la massa la farina, l'ametlla mòlta, la pell de la llimona i la taronja i la llet, i barregem.

Ja tenim la massa feta!!! ja veieu que fàcil.
Per fer les galetes necessitarem una mànega de pastisser, o una pistola d'aquestes que vènen expressament per a fer reposteria i sobre un paper vegetal anem disposant les galetes (foto).

Quan hem esgotat la massa, col·loquem sobre cada galeta una ametlla crua i pintem les galetes amb la mica de clara que hem reservat del segon ou i... ja està a punt per fornejar!

Escalfem el forn a 180 graus. Primer s'han de fer i després torrar, així que depenent del forn les posarem a la safata del mig o de sota. S'hi estaran entre 10 i 15 minuts.

Al cap de 20 minutets, quan ja s'hagin refredat ja teniu l'esmorzar preparat!







 BON PROFIT!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada